Fakulteta za arhitekturo

 ข่าวล่าสุด     |      2023-01-19 18:20

Sklad arhitekta Jožeta Plečnika razpisuje Plečnikovo medaljo 2023

Univerza v Ljubljani na Informativi 2023 (20. do 21. januar 2023 na GR)

Predstavitev alumne FA Bojane Čemažar, 18.1. ob 14:00 preko Zoom

--

Sveže branje!/Just Released: AR 2022 Oblika upora/Form of Resistance

Pravkar je izšla revija AR/ARHITEKTURA, RAZISKAVE 2022 z naslovom Oblika upora, ki je financirana s strani Fakultete za arhitekturo. Uživajte v prebiranju! Just Released and Available: AR/ARCHITECTURE, RESEARCH 2022 Form of Resistance. Enjoy!

Na Urban Planners Exhibition 31 Društva urbanistov RS je raziskava Port city development on the northern Adriatic Sea coast prejela 3. nagrado.

Integrativni pristop k vrednotenju trajnosti stanovanjskih sosesk z uporabo javno dostopnih prometnih podatkov

ZGODOVINA PRIHODNOSTI: Praelementi Plečnikove arhitekture

Pogovor z razstavljavci: NA MLADIH SVET STOJI. Mladi arhitekti na polju oblikovanja

Vljudno vabljeni na ogled razstave Ponovno branje Jože Plečnik v 80. letih. Razstava predstavlja vmesno fazo raziskovalnega dela, ki ga letos razvijamo v okviru seminarja teoretske prakse arhitekture. Raziskujemo Plečnikovo delo kot gradnik javnega prostora.

Vljudno vabljeni na vodstvo po razstavi NUK, knjižnica za vse čase, po kateri vas bo popeljal prof. Tadej Glažar. Vodenje se bo pričelo v sredo, 9.11.2022 ob 17.00 uri, pred glavnih vhodom v NUK.

Vljudno vabljeni na otvoritev razstave in predstavitev študijskih projektov Misli za Kamnik študentov UL FA v Seminarju Zorc, ki bo v sredo, 26.10. ob 17:30 na zunanjem razstavišču stavbe Ključavničarstva v Kreativni četrti Barutana v Kamniku.

Prva konferenca LINA bo potekala 21. in 22. oktobra 2022 na Fakulteti za arhitekturo UL z naslovom Arhitektura in prihodnost planeta.

Na Fakulteti za arhitekturo izvajamo programe Enoviti magistrski študijski program druge stopnje Arhitektura(EMŠA), Univerzitetni študijski program prve stopnje Urbanizem(UŠU)in Magistrski študijski program druge stopnje Urbanizem(MŠU), ter Doktorski študijski program Arhitektura(DRŠA).

Fakulteta preko programMednarodne izmenjaveomogoča tudištudij v tujiniingostovanje tujih študentov.

Založniška dejavnostFAZAizdaja znanstveno-raziskovalne in strokovne publikacije, ki izhajajo v različnih zbirkah s področij arhitekture, urbanizma in oblikovanja. RevijiAR Arhitektura, raziskaveterIgra ustvarjalnostipa periodično obravnavata izbrane aktualne teme o kulturi oblikovanja prostora.